Sider

onsdag 15. september 2010

Emma Elisabeth Jensen

Da var lille kommet til verden, ja hun har faktisk rukket å bli 2 måneder alt, og det har skjedd så utrolig mye på den korte tiden. Emma ble født tidlig på morgningen mandag 12.07.10 rett over 5 uker før terminen. Hun var ganske liten 1970 gram og 46 cm lang, lang å slank med andre ord :)  Vi var en stund på sykehuset og jeg må si at når det først ble sånn så kunne jeg ikke tenkt meg å være et annet sted. Emma var ganske frisk i forhold til mange av de andre babyene, med vi ble 3 uker på Nyfødt Intensiv på St olavs, jeg var en uke på barsel, siden blodtrykket mitt fortsatt var høyt. Men etter en uke avskilt fra lille Emma fikk vi flytte inn på et famile rom nede på avdelingen.  Det var både skummelt og kjekt på samme tid, Emma fikk da all mat via en ernærings sonde som lå i nesen. Målet var å fullamme, men det skulle ikke gå så lett som jeg håpet, etter 6 uker med pumping, flasking og amming var det tomt for melk men Lille Mos ( som jeg kaller Emma) klarer seg fint på morsmelk erstatning. Selv om det ikke gikk så bra med ammingen så er jeg utrolig glad og takknemmelig for all den fantastiske hjelpen jeg fikk på sykehuset. All den tiden som ble brukt på spise trening var nok det som skulle til for at Emma og jeg skulle få et godt bånd. Hadde det ikke vært for all hjelpen fra barnepleierene, hadde det nok tatt mye lengere tid før jeg og Lille Mos hadde klart å kose oss sammen så mye som vi gjør.

Etter tre uker var vi klare for å reise hjem til Okstad veien og det gikk igrunnen veldigfint. Riktig nok har vi fått masse veiledning fra sykehus og helsestasjonen i etterkant og er ofte på kontroller med lille snupp. Heldigvis er det ingen ting alvorlig galt med henne, og selv om hun ikke vokser fort så går det fremover. I dag veier hun 3750 og er 2 måneder og 3 dager gammel. Hver dag gjør vi nor nytt å beveger oss ut på fremmed grunn, og hver dag så går det helt fint:) Så jeg er positiv og evig takknemmelig for alle de menneskene som har gjort disse lange ukene flotte overkommelige. 5 uker på obsposten før fødsel og 3 på nyfødt intensiv uker etter fødselen..  Det er mange dager på sykehuset det, men alt i alt var det en positiv opplevelse så langt det lot seg gjøre.

Alt i alt har jeg bare positive opplevelser fra sykehuset, det samme med lånekassen og NAV som begge har gjort mer enn noen kunne forvente for å hjelpe til med alt fra permisjoner, sykepenger, pleie penger og foreldrepenger. Jeg skjønner jeg er heldig for jeg opplevde at de på NAV ikke viste hva godt de kunne gjøre liksom, ingen ting har vært et problem i det hele tatt. Det er så godt når systemet fungerer for da kan man liksom konsentrere seg om det som er viktig, i vårt tilfelle at Emma skulle ha det bra og få all oppmerksomheten hun trengte, og at jeg skulle bli frisk.

Så dette var en liten oppdatering fra oss på Oksad.. Det er bare kjekt å være mammaen til Emma, og Pappaen koser seg han også. I morgen er det Pappa og Emma dag og jeg skal være på lesesalen å jobbe uforstyrret noen timer i strekk :) Neste år skal jeg gå Sykepleieren så da skal Emma i barnehagen, jeg kjenner jeg gruer meg allerede nå.. :)

Marianne